1934

Jacobs Transport wordt opgericht door De heer Albert Jacobs. Het bedrijf is initieel gefocust op goederenvervoer en verhuizingen maar men weet dit al snel uit te breiden naar het personenvervoer. 

1973

Jacobs Transport barst uit zijn voegen waardoor de huidige locatie te klein wordt. Er wordt beslist om de activiteiten te verhuizen naar industriezone Genk-Zuid. De Zuiderring zal voortaan de uitvalsbasis van Jacobs Transport zijn en zal dit ook blijven tot op vandaag de dag.

2008

Bart Tilmans en Francis Paulussen besluiten om de aandelen van de familie Jacobs over te nemen en zo de toekomst van Jacobs Transport te verzekeren. Zowel Bart als Francis stonden op dat moment al enkele jaren aan de leiding van respectievelijk de transport en de autocar afdeling.

2014

Een volledig nieuw gebouw wordt in gebruik genomen op dezelfde locatie als voorheen. Dit gebouw ondersteunt de verdere expansie die Bart en Francis met Jacobs Transport voor ogen hebben. 

2022

Jacobs Autocars wordt ondergebracht in een aparte vennootschap. Bovendien besluiten Bart en Francis om elk een andere weg op te gaan met hun afdeling. Bart en Francis worden ieder voor 100% eigenaar van respectievelijk Jacobs Transport en Jacobs Autocars.